TESTIMONI VIDEO

ALHAMDULILLAH.. MUKA SAYA TAK JADI KENA BEDAH

~ kanser mata tahap 3 
~ jika operate, akan hilang kelopak mata. Mata akan jadi berlubang. 
~ apa jadi seterusnya? 

"Kanser dah ada di bawah mata sejak 3 tahun dulu tanpa saya tahu. Doktor kata sel kanser pasti terus menjalar ke belakang, jantung dan merata tempat. Doktor panggil untuk buat operation muka. Aduhhhh.. Rumitnya dan takutnya.. Sebelum bedah, saya ikhtiar dulu guna Rich Berries. Selepas makan 20 kotak Rich Berries, tiga (3) doktor mengesahkan sel kanser dah takde. Dan takde apa yang perlu dibedah lagi. Syukur Alhamdulillah.. Saya sarankan, walaupun tiada penyakit tapi kerana usia makin meningkat, saya syorkan makanlah Rich Berries. It's The Best!! " 

Jom dengarkan video ini untuk pengakuan yang lebih menusuk jiwa. 




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ADAKAH SAYA TERKENA GOUT? . 

"Kaki saya mencucuk-cucuk sebelum tido.. 2 malam berturut-turut.. bengkak macam guli.. sakitnya rasa.. sebelum ni tak penah kena macam ni.. Alhamdulillah.. hari ketiga dah surut.. hari keempat bengkak terus hilang.." .

Dengarkan video ini untuk melihat jenis-jenis gout dan bagaimana mengatasinya. Cegah sebelum melarat.




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

RICH BERRIES BANTU KEMBALIKAN KEINGINAN WANITA 50 TAHUN

Ramai suami mengakui isteri mereka macam malam pertama lepas makan Rich Berries. Pengakuan selanjutnya dari Puan Aisyah buat penonton bersorak. Tonton video ini selanjutnya


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MASALAH KELELAKIAN, KINI PULIH.

1. "Darah tinggi, walaupun makan ubat doktor hari-hari, bacaan biasanya tetap pada 145-150. Tapi hari kedua lepas makan Rich Berries, bacaan turun ke bawah 130. 

2. Kencing tak boleh tahan sampai terkencing dalam seluar. Tapi kini dah tiada masalah. 

3. Sebagai seorang lelaki, adalah menjadi kebanggaan bila "adik" bangun sebelum saya bangun. Tapi bila dah kena stroke, "adik saya layu". Lepas hari ketiga makan Rich Berries, "adik saya kembali hidup". Penting tu.. sebab saya ada 2 orang isteri. 

4. Bila kena stroke, kaki terlipat. Mudahan Rich Berries membantu nanti. 

5. Kaki saya ni ada ulat air. Alhamdulillah.. kini dah kering lepas hari ke-3 makan Rich Berries. 

6. Buah pinggang ada masalah. Doktor kata rosak. Sebelum kena dialisis, baik saya makan Rich Berries hari-hari. 

7. Hari-hari bersin dan selsema. Solat pun meleleh. Tak selesa. Alhamdulillah.. kini dah takde masalah. 

8. Alhamdulillah.. bukan saje produk best, syarikat pun best, leader pun best. Inilah bisnes yang saya akan buat sampai mati. In Shaa Allah.. " 

Pengakuan yang dramatik dan kelakar dari Tuan Hasnan ini mendapat sorakan gemuruh dari audien. Jom dengarkan sendiri..



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ENEMIA, FIBROID dan SENGGUGUT KRONIK


~ Senggugut dah 3 tahun
~ Fibroid 10cm 
~ Enemia serendah 2

"Mulanya saya tak percaya dengan Rich Berries sebab saya dah try macam-macam termasuk ubat kampung dan ubat cina tapi takde perubahan langsung. Setiap bulan saya kena senggugut yang sangat sakit dan bleeding banyak. Penah masuk spital, masuk darah sampai 5 pek, sampai 2-3 minggu kat spital. Muka pucat. Tapi sekarang muka saya dah berseri kan.. Haha.. Alhamdulillah, lepas makan Rich Berries 6 kotak, fibroid saya dah mengecut 4 cm. Saya dah takde senggugut lagi, dah tak bleeding lagi, dah tak pengsan lagi.. Kalau tidak........ " 

Luahan selanjutnya dari Puan Ros membuatkan penonton terpaku, terpegun dan memberikan tepukan gemuruh. Tonton selanjutnya.. 

Sesungguhnya Rich Berries hanyalah asbab. Kuasa penyembuhan mutlak pastinya dari Allah jua.




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ANAK SAYA KENA EKZEMA.. SEDIH BILA MEREKA ASYIK BERGARU..

"Anak saya yang berumur 7 tahun dan 3 tahun kena ekzema. Dah macam-macam ubat saya cuba, beli online, beli kat farmasi, minyak india dan macam-macam.. Sebagai seorang ayah, sedih tengok anak bangun pukul 3 pagi untuk bergaru. Tapi lepas guna Rich Berries, Alhamdulillah.. kulit pun dah sembuh.. dah tak bangun pukul 3 pagi dah.. dah tak bergaru dah.. 

Selain itu, Rich Berries juga beri saya tenaga untuk bersukan.. " 

Penonton juga ikut sebak mendengar pengakuan seorang ayah. Jom dengarkan sendiri.. 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

SUAMI KATA KETAT, MACAM FIRST NIGHT.

[PENGAKUAN EKSKLUSIF SEORANG ISTERI SELEPAS MENGGUNAKAN RICH BERRIES] 


3 Kesan Utama: 

1. Sembelit kronik hilang. Kini hari-hari membuang dengan selesa. 

2. Kulit jadi halus macam bayi. Hari-hari suami nak sentuh. 

3. Suami komen sangat ketat. Macam first night. Walaupun anak dah 4 orang. 

Jom dengarkan apa lagi pengakuan eksklusif beliau.




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

RICH BERRIES SUATU KEAJAIBAN. BETUL KE?

~ rabun dekat ~ silau ~ tenaga ~ sakit lutut 

"Saya ada masalah mata. Rabun dekat dan silau. Bawa kereta memang ada masalah. Lepas guna 2 hari, paling terkejut dan paling ketara, mata boleh nampak tanpa spek mata. Hari ni pun saya tak pakai spek mata.. 

Lepas seminggu, saya rasa lebih bertenaga walaupun baru balik dari utara.. 

Rumah saya tingkat atas. Takde lif. Biasanya memang sakit lutut bila panjat tangga sampai atas. Hari ini Alhamdulillah.. dah hilang semua tu. Lutut dah tak sakit. Saya rasa suatu keajaiban pulak. Allah bagi penyembuhan dengan asbab Rich Berries. Pada sesiapa di luar sana yang belum mencuba Rich Berries, cubalah. " 

Jom dengarkan sendiri pengakuan beliau yang gembira dengan wujudnya Rich Berries..



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


KANSER PARU-PARU TAHAP 4

Dalam sebak, Puan Laili bercerita tentang kakak beliau, Puan Laila yang menghidap kanser paru-paru tahap 4. Doktor tidak berupaya memberikan rawatan kimo atau radioterapi kerana badannya yang terlalu lemah. Doktor juga menganggarkan Puan Laila cuma ada masa antara 2 minggu hingga 4 bulan sahaja untuk hidup. Begitu kritikalnya beliau.

Walau apa pun kata doktor, Puan Laili tidak patah semangat. Beliau berjuang mencari penyelesaian terbaik buat Puan Laila. Pelbagai supplemen dicuba tapi kebanyakannya tidak sesuai dan Puan Laila sering muntah teruk.

Hari demi hari berlalu. Akhirnya Puan Laili rasa terpanggil untuk mencuba Rich Berries. Terkejut beliau dengan hasilnya. Selepas 2 peket Rich Berries, Puan Laila sudah boleh bangun. Sudah boleh makan. Sudah boleh jemur baju. Sudah boleh solat berdiri. Dan semakin hari semakin menampakkan hasil yang positif. Hari ini, Puan Laila semakin sihat dan ceria serta sudah boleh berjalan-jalan ke pasaraya. Syukur Alhamdulillah. Hanya Allah yang mengetahui betapa gembiranya keluarga mereka kini apabila tahap kesihatan Puan Laila sudah semakin baik.

Share posting ini jika anda prihatin. Tindakan anda mungkin membantu ramai orang.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


BUAH PINGGANG ROSAK HINGGA TERPAKSA DIALISIS 4 KALI SEHARI

"SLE merosakkan organ dalaman saya. Saya mengalami kegagalan buah pinggang tahap akhir dan memerlukan dialisis 4 kali sehari. Saya buat dialisis 4-6 jam sehari di rumah. SLE saya bermula 2013 dan admit di hospital selayang selama 3 bulan. Jalan 5 langkah pun tak boleh. Jantung dan paru-paru dipenuhi air sebab buah pinggang bocor. Tak boleh tapis kencing. Mata ada virus. Air kencing naik ke mata. Kolesterol tinggi. Hempedu ada batu karang. Pernah gugurkan janin kerana penyakit.

Kak Mas perkenalkan saya dengan Rich Berries pada Jun 2016. Tapi saya tak yakin. Kejap makan, kejap tak makan. Kemudian saya bertemu dengan Dktor Bahij pada Ogos 2016.. Beliau yakinkan saya untuk makan Rich Berries. Saya pun kuatkan diri untuk mencuba. Alhamdulillah.. bulan Oktober, doktr banyak kurangkan ubat saya dari 27 biji kepada 6 biji sahaja. Harini saya teruskan lagi hingga kotak kelima. Alhamdulillah.. saya dah boleh buang air kecil 3-4 kali sehari. Sebelum ini sewaktu dialisis, tak boleh kencing sbb tiada air kencing. Dr Bahij kata itu menunjukkan tanda bahawa buah pinggang sudah mula boleh menapis. Syukur Alhamdulillah.."

=========
Apa itu SLE
=========
Sistemik Lupus Eritematosus (SLE) adalah penyakit auto-imun di mana sistem kekebalan tubuh menjadi keliru dan bercelaru lalu menyerang jaringan atau ketahanan tubuh yang sihat.

SLE juga adalah penyakit kronik auto-imun di mana badan pesakit menghasilkan protein darah dengan banyaknya.

Penyakit Lupus terdiri dari 3 jenis :-

1. Cutaneus Lupus atau discoid iaitu menyerang bahagian kulit.

Seperti ruam,gatal-gatal, salah satu bahagian tubuh merah dan bersisik.
Muka ruam kemerahan seakan berbentuk kupu-kupu. Ruam semakin parah jika berada di bawah sinar matahari.

2. Sistemik Lupus iaitu menyerang organ tubuh seperti:-

Sendi, otak, saraf, darah, pembuluh darah, paru-paru, ginjal, jantung, hati dan mata.
Penyakit ini adalah tahap penyakit lupus yangg sangat berat kerana penyakit ini menyerang organ-organ yang sihat. Boleh mengakibatkan kematian.

3. Drug Induced Lupus (DIL) pula berpunca daripada pengambilan ubat-ubat tertentu.

Saya adalah pesakit SLE sejak 2013.

Seperti yang kita ketahui penyakit SLE ada 3 jenis dan semua itu terjadi pada saya.

Gejala-gejala yang saya alami :-
1. Kegagalan Buah pinggang Tahap Akhir (Sekarang saya Dialisis di rumah sebanyak 4 kali sehari. CAPD)
2. Tompok² merah di muka seperti kupu².
3. Paru-paru berdarah dan dimasukkan ke ICU.
4. Masalah kulit yang teruk (melecur).
5. Kehilangan banyak darah (seminggu 5-8 bag tranfused).
6. Gugur rambut.
7. Gangguan saraf. Pernah lumpuh kurang 12 jam.
8. Jantung bengkak 2 kali ganda.
9. Virus di mata kanan dan pernah untuk ambil tisu mata.
10. Sakit dan bengkak sendi.
11. Tidak boleh tidur selama 3 hari berturut.
12. Pecah-pecah mulut dan lelangit.
13. Kiraan platelet rendah.
14. Hilang Ingatan/Lupa seperti keanakan.
15. Mimpi yang tak termasuk di akal / pernah nazak 2 kali.

Selepas mengambil 3 kotak Rich Berries, ruam kupu-kupu mula hilang. Sekarang saya masih meneruskan kotak yang ke 5.

Apa yang paling saya suka pada 20/10/16, Doktor Nefro telah mengurangkan banyak ubat daripada 27 biji sehari kepada 6 biji sehari je dan memberhentikan ubat darah tinggi saya yang sebelum ni sangat tinggi 213/114.

Syukur Alhamdulillah. Sesungguhnya Rich Berries hanyalah asbab sahaja. Kuasa penyembuhan mutlak pastinya dari Allah jua. Yang penting jangan berhenti berikhtiar ye.

Share posting ini jika anda prihatin. Tindakan anda mungkin membantu ramai orang.

.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

KANSER PUNDI KENCING TAHAP 4

Sejak 3 tahun lepas, ayah kencing keluar ketul2 merah tapi malu jumpa doktor. Ogos 2016, ayah dah tak boleh kencing. Sakit mengerang kerana air kencing tak boleh keluar. Kami pergi hospital dan doktor sahkan ada ketumbuhan kat pundi kencing. Lepas seminggu, doktor kata kena bedah segera untuk buang pundi kencing sebab dah kena kanser tahap 4. Kami sekeluarga tak tahu nak buat apa. Kalau buang pundi kencing, maknanya ayah terpaksa kencing menggunakan tiub selama-lamanya. Lepas berbincang sekeluarga, kami ambik keputusan untuk ikhtiar cara lain. Hanya buat pembedahan biasa, kikis apa yang patut tanpa buang pundi kencing.

Lepas bedah, hari-hari ayah bleeding dan kadang tak sedarkan diri. Badan semakin susut. Makan tak berselera. Lepas 4 hari, saya tekadkan diri. Saya beri ayah Rich Berries 6 sachet sehari. Esoknya saya beri ayah Rich Berries sebanyak yang boleh dan Vixgo 2 biji. Lepas seminggu, kencing ayah dah mula elok dan clear. Sebelum ni ayah terbaring je. Tapi kini dah mula boleh bangun, dah bertenaga dan mula nak bekerja semula. Bila balik dari kerja pulak, ayah kata tak penat. Rasa seronok, muka dah ceria, bertenaga dan badan dah berisi semula.

Bila jumpa doktor semula untuk follow-up bulan Oktober 2016, doktor terkejut sangat. Sel kanser dah tak jumpa kat mana. Padahal dulu doktor kata takde harapan. Maklumlah dah stage 4. Alhamdulillah.. dengan asbab Rich Berries dan Vixgo hari-hari tanpa skip, kini dah 3 bulan berlalu. Dengan izin Allah jua, ayah kembali sihat..

Share posting ini jika anda prihatin. Tindakan anda mungkin membantu ramai orang.
.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

KULIT BERJERAWAT DAN TONA TIDAK SEKATA

engan penggunaan sekotak RICH BERRIES, kulit nampak sangat berbeza. Sebelum ini berjerawat dan kulit tidak sekata. Alhamdulillah. Pastinya dengan izin Allah jua.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LUKA PARAH DAN BERNANAH
Beliau terkena luka gigitan nyamuk. Luka tersebut semakin dalam, parah dan bernanah. Ia berterusan hingga 3 minggu. Dengarkan bagaimana RICH BERRIES membantu luka beliau sembuh seawal 2 peket. Pastinya dengan izin Allah jua.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

3 MASALAH KESIHATAN
Alhamdulillah.. 3 masalah kesihatan beliau kini semakin pulih dengan asbab RICH BERRIES:

1. Kitaran haid tidak teratur sejak anak dara.
2. Jerawat bernanah - kering dalam masa 2 hari.
3. Pembuangan tidak lawas - kini hari-hari sudah boleh ke tandas.

Jika anda ada masalah yang sama, jom cuba RICH BERRIES.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

KAKI BERAIR DAN BERNANAH
Kaki berair dan bernanah selama 3 bulan. Alhamdulillah.. kaki beliau mulai kering selepas 4 hari mencuba RICH BERRIES.


No comments:

Post a Comment